Dr Milenković Gostuje u Podkastu „Zdrav životni vodič” sa Danijelom Davidov Kesar

Dr Milan Milenković je renomirani ginekolog iz Laboratorije za transplantacije i regenerativnu medicinu na Univerzitetu u Geteborgu, član tima lekara koji su obavili prvu transplantaciju materice na svetu.

U ovoj epizodi podkasta Danijele Davidov Kesar dr Milan Milenković će nas provesti kroz važne aspekte reproduktivnog zdravlja i inovacije u medicini. Otkriće nam u kojim slučajevima su potrebne ovakve vrste medicinskih intervencija i istaći će izazove u zdravstvu Srbije u poređenju sa švedskim sistemom.

Takođe će podeliti svoje mišljenje o čestoj sklonosti da se veruje u nekonvencionalne tretmane, dok stručnjaci u Skandinaviji često postavljaju pitanje: „Hajde da vidimo gde grešimo?”

Osim toga, dr Milenković se osvrće na kontroverzni skandal u čuvenoj bolnici Karolinska u Švedskoj, gde je i sam radio, i govori o eksperimentima lekara-prevaranta i njihovim posledicama.

Ova epizoda podkasta takođe istražuje budućnost medicine, uključujući genetiku i gensku terapiju, znakove karcinoma jajnika, operacije uz pomoć robota i zamrzavanje reproduktivnog materijala za vantelesnu oplodnju. Dr Milenković deli svoje stručno mišljenje o ovim temama.

Ne propustite ovu fascinantnu epizodu koja duboko ulazi u aktuelne teme vezane za medicinu i reproduktivno zdravlje.